Skriv ut den här sidan

Ont i lederna?

Välkommen på en snabbkontroll på Internationella Reumatikerdagen 12 oktober.

Börja med att kontrollera om dina besvär kan bero på reumatisk sjukdom. Det gör du enklast via Karolinska Institutes webbformulär här: rheumatic.netlify.com 

Visar testet att din ledvärk kan bero på reumatisk sjukdom är du välkommen på öppen mottagning/drop in på Centrum för reumatologi:

Fredag 12 oktober 2018, klockan 8.30-11.00

Besöket är kostnadsfritt men antalet platser begränsat, så först till kvarn gäller. 

Varför snabbkontroll? 

All forskning visar att ju tidigare man upptäcker reumatisk sjukdom, desto bättre är behandlingsmöjligheterna och chanserna till bra effekt av behandling ökar avsevärt.

Temat för Internationella Reumatikerdagen är även i år ”ont i lederna”. Har du eller någon du känner problem med ledvärk? Tveka inte utan kom och få chans till en snabbcheck med läkare. Även sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter finns på plats för frågor.

För sjätte året i rad anordnar Reumatikerdistriktet i Stockholms län tillsammans med reumatologer och sjuksköterskor en öppen mottagning för allmänheten på reumatologmottagning under Internationella Reumatikerdagen.

OBS! Att det i år erbjuds drop in på två olika reumatologimottagningar: 

  • Centrum för reumatologi i Stockholm
  • Reumatologmottagningen vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge 

Gör så här:

Gå in på länken rheumatic.netlify.com innan besöket och svara på frågorna. Frågeformuläret är under utvärdering och du kommer att tillfrågas om du vill ställa upp och svara på några frågor om formuläret vid ditt besök.

På plats finns även representanter från Reumatikerdistriktet i Stockholms län för att informera om vår verksamhet och svara på frågor om reumatism.

Observera att detta inte är ett fullgott läkarbesök utan en snabbcheck för att se om det finns misstanke om reumatisk sjukdom. Om misstanke finns kommer du att få mer information från vårdpersonalen på plats.

Här finns vi

Besöksadress
Solnavägen 1E, plan 5
113 65 Stockholm

Du som kommer med färdtjänst eller taxi är välkommen att använda ingången på södra sidan av huset, adress Norrbackagatan 90.

Kollektivtrafik
Vi rekommenderar att du i första hand väljer kollektiva färdmedel när du ska till oss.

Buss nummer 3, 58, 67, 73, 77, 597 eller 697 till hållplats Torsplan.

Tunnelbanans gröna linje till Sankt Eriksplan, uppgång mot Torsgatan. Gå cirka 650 meter eller ta någon av bussarna ovan till Torsplan.

Pendeltåg till Stockholm Odenplan, uppgång Vanadisvägen. Gå cirka 600 meter.