Skriv ut den här sidan

För dig som patient

Reumatiska sjukdomar orsakar inflammation i olika delar av kroppen. Sjukdomar med inflammation i leder, rygg, muskel- och senfästen kallas artritsjukdomar.

Vi är en öppenvårdsmottagning på Sabbatsbergs sjukhus som är specialiserade på artritsjukdomar, till exempel ledgångsreumatism, psoriasisartrit och ryggreumatiska sjukdomar.

Du som redan får behandling för din artrit är välkommen att vända dig till oss. Vi tar också emot dig som har gått igenom en utredning hos din läkare eller vårdcentral, vilken tyder på att du kan ha artritsjukdom. Hos oss får du då specialistbedömning av en reumatolog. 

Tidig bedömning och diagnostik

Vi vill ge dig som har misstänkt artrit möjlighet till tidig bedömning. Men också att du som redan har diagnosen artrit ska få vård och behandling utifrån dina behov. 

Från 10 juni 2016 tar vi emot dig som remitteras till oss. Prata med din läkare om du har konstaterad eller misstänkt artritsjukdom, och är intresserad av att komma till oss.

Hitta hit

Vi finns på Sabbatsbergs sjukhus vid entré Olivecronas väg 5. Ta hiss B, plan 3.

Kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Odenplan. Du kan ta buss 50 från T-centralen, hållplats finns utanför oss.

Parkering

Precis utanför sjukhusets entré finns en utomhusparkering där du som kommer med bil kan parkera. Taxan för parkering är 20 kronor i timmen mellan klockan 07–19.

Journal via nätet

Du som är 16 år eller äldre och vill läsa din journal via nätet, kan göra det via säker inloggning med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

Senast ändrad: 2017-11-08